Zelfzorg met een grote Z

Deze blog gaat NIET over mij, maar is wel als hulpmiddel voor mannen bedoelt in deze maatschappij van vandaag. Om hen terug in hun mannelijke energie te brengen.

Het is een eerste blog in een reeks waaruit ik spreek uit eigen ervaringen. Om jou als zielsbewuste man, bij jezelf te ko laten aarden.

In de vorige blog kon je daar al een deel lezen over mijn eigen reiservaring.

Ik behandel thema’s in mijn eigen zoek -en ontdekkingstocht naar waardevolle beleving van relaties, intimiteit, seksualiteit, respect, vertrouwen en mannelijke energie. Dit vanuit een sereniteit en spiritueel oogpunt.

Deze blog gaat samen met de MOED podcast. Een podcast over MOED en ridder-kracht. En hoe jij een moderne ridder of jonkvrouw kunt zijn. De MOED podcast start deze week eveneens en de coördinaten worden hier gepost van zodra deze beschikbaar zijn. (Ja de blog is eerst geboren 😉 )

Waar KIES jij BEWUST voor?

Voor een vol rijk, VRIJ leven OF kies je voor een middelmatig leven en maak je het comfortabel in jouw gevangenis?

In juli 2022 ontving ik het beste geschenk wat ik kon krijgen. (Ik raad jou daarvoor de vorige blog te lezen).

Na een relatie van 3 jaar zette mijn toenmalige partner er een punt achter. Ikzelf voelde al veel te lang dat het niet meer ging. Dat mijn mannelijke energie uit me gezogen werd. Ik durfde de beslissing niet te maken om het ‘onvermijdelijke’ te ervaren. Ik had hardnekkig last van het ‘gouden kooi-syndroom’.

Na de schok van de beslissing ontving ik een golf van opluchting. Met het loslaten kwam de rust stilaan terug.

De ontdekking van een patroon.

Zolang ik me herinner ben ik steeds omringd geweest met heel mannelijke energie gedreven vrouwen. Vrouwen die hun mannetje konden staan. Die vooral heel gedreven waren en hun echte vrouwelijke energie minder of niet toonden. Het beeld van de sterke vrouw. Iets dat in de maatschappij algemeen aanvaard is.

Na de breuk kroop ik recht, klopte het stof van mijn kleren en ontdekte ik door mijn eigen ontdekkingstocht dat ik iets ervaarde waar heel veel mannen met te kampen hebben. Iets dat zo hard aanwezig is de wereld en wat heel wat mannen ervaringen met hebben. Het ont-krachten van onze mannelijke energie.

De mannelijke seksuele energie bevat een ENORME kracht. Het bevat cruciale levensenergie die in staat is om nieuw leven te scheppen.

En net die krachtige mannelijke energie is me dus vele jaren onttrokken. Ontnomen en gestolen. Om die mannelijke energie gedreven vrouw te voeden en te versterken.

Een vrouw heeft 8 keer meer seksuele energie dan een man. Dus als een vrouw goed wordt bevredigd kan ze blijven gaan. Wat dus niet zo is bij een man, tenzij je een heel andere soort reeks ervaringen en technieken leert toepassen.

Na dat te ontdekken, nam ik een besluit en koos ik bewust om te gaan voelen. Echt voelen. Voelen vanuit: wat heb ik nodig als man om me ook echt man te mogen en kunnen voelen.

Het is opmerkelijk eens je als man die weg inslaat, dat het universum jou steeds omstandigheden voor de voeten gooit die je uitdagen om tot finesse te komen. Tot je sterk genoeg bent om daar met om te gaan.

Met dit inzicht en besluit kwam ook de kracht terug die ik al mijn volledige leven had weggegeven. Ik nam mijn verantwoordelijkheden als man en vader op. Een plek waar ik me heel onwennig in voelde. Maar ook een plek waar ik heel bewust voor koos.

Weer alleen wonen en mijn eigen plekje inrichten, even een loontrekkende functie nemen om op mijn plooien te komen en de rust van een vast inkomen te hebben. Waar ik de tijd en ruimte krijg om én mijn leven op orde te zetten én te werken aan het leven wat ik wil.

Met het doel mannen & vrouwen te helpen hoe ze kunnen omgaan met dit alles. Want deze reis is er in eerste instantie voor jou als zielsbewuste zoekende man. Maar evengoed voor de vrouw die wil bijleren van dit proces. Voel je welkom.

Een man met een missie.

Deze persoonlijke reisverslagen – want zo noem ik ze – deel ik graag met jou, beste lezer. Reisverslagen geschreven vanuit een diep spirituele benadering op een serene en mooie manier.

Het geeft jou als man en/of vrouw de kracht en het inzicht dat er een volledig nieuwe wereld openligt als je deze wilt omarmen.

Dat er meer is dan seks zoals we dit kennen in deze gepornografeerde maatschappij.

In een wereld waar het normaal is dat niet normaal gedrag wordt beloond. Waar de man zijn energie weggeeft aan de onbevredigde vrouwen.

Er is dus een andere manier.

Waar intimiteit en echte verbindingen verder reiken dan het bed. Waar je jezelf mag aanvaarden wie je bent als man. En wat je nodig hebt om terug in je kracht te komen. Om te groeien in die rol van jouw mannelijke energie te gaan helen.

En daar neem ik je graag in mee.

Reisverslagen over relaties, intimiteit, seksualiteit, respect, vertrouwen, verbinding leggen en mannelijke energie, geschreven vanuit mijn eigen mannelijkheid.

Over RIDDERkracht en de MOED om jouw weg te stappen. Door de schaamte, door verborgen verlangen, door oppervlakkigheid.

RIDDERkracht gaat om veel méér dan dat. Het is het toelaten van vertraging en meesterschap. Vanuit liefde, overgave, vertrouwen, respect en passie.

Het accepteren van je weg om angsten in vertrouwen en veiligheid te transformeren. Om de balans te herstellen in mannelijke en vrouwelijke energieën. En zo dus meesterschap te behalen. Eén met de natuur, de elementen, elkaar maar vooral jezelf.

Zijn wij al verbonden met elkaar?

Ik nodig je graag uit aan te sluiten in de privé community van zielsbewuste ridderlijke pioniers. Wees welkom en ga in verbinding met andere zielsbewuste mannen en vrouwen. Heb je zin om die moderne ridder of jonkvrouw te worden?

Tot gauw dan,

Met ridderlijke groeten, Johan